Je mi 61let, od 20ti let jsem trpěla velkými bolestmi na pravé noze, zapříčiněné propadnutou klenbou, kde se mi vytvořil hallux. Po doporučení před čtyřmi lety jsem začala chodit nejdříve na biomechanických aktivních stélkách a posléze na botách Hanák.
K mému údivu jsem zjistila, že se během krátkého času mé problémy začaly radikálně řešit. Začaly ustupovat otoky nohou a křečové žíly jsem důsledkem celodenního stání méně cítila a doslova jsem pociťovala příval energie. Díky stélkám zmizel i nepříjemný "syndrom neklidných nohou". Asi po roce se mi ztratil i hallux valgus a nyní je palec na noze zcela rovný. Tento doslova "zázrak" všem s radostí ukazuji.
Moje celá rodina i známí, kteří se obuli do botů Hanák a používají v obuvi biomechanické aktivní stélky, nešetří chválou. Je těžké někoho přesvědčovat o všech výhodách stélek, dokud každého jeho zdravotní problémy nedonutí řešit si je sám, jelikož už jej nebaví vysedávat u lékařů, kde si připadá jako hypochondr, který si neustále jen stěžuje. Tímto chci uvést i případ mého muže, který se k tomuto stavěl velmi skepticky až do té doby, než ho začalo bolet tak koleno, že se již nemohl pohybovat bez bolesti . Po měsíční chůzi v sandálech Hanák náhle zjistil, že ho přestalo koleno bolet a za další dva měsíce, že se mu zmenšila vystouplá křečová žíla. Jak tomu zpočátku nevěřil, nyní kudy chodí, nešetří chválou.
Toto je má osobní zkušenost s obuví a stélkami Hanák. Drahomíra Ctiborková. Tímto také moc děkuji p.Hanákovi a p. Machalové.
Datum: 29.12.2011